27. sij 2011.

Nova Sony portabl konzola

Nova generacija PlayStation Portable konzole, predstavljena pod nazivom "Next Generation Portable", imala je svoju zvaničnu prezentaciju danas u Tokiju.
New Generation Portable - NGP
New Generation Portable - NGP
Ova konzola imaće 5-inčni OLED ekran rezolucije 960×544, procesor ARM Cortex A9, prednju i zadnju kameru, GPS i podršku za Wi-Fi i 3G, a u prodaji će biti krajem godine, odnosno najverovatnije za vreme božićnih praznika.

Kazuo Hirai, iz kompanije Sony, nije dao informacije o ceni i tržištima na kojima će biti dostupna NGP konzola, ali je obećao da će mogućnosti igranja i kvalitet slike biti kao na konzoli PlayStation 3.

Govoreći o novoj konzoli, on je rekao da Sony želi da "stvori revoluciju u rukama korisnika".

Pored toga, predstavljen je PlayStation Suite, platforma koja će omogućiti korisnicima Android smartphonea i tableta da igraju PlayStation naslove.

"PS Suite će omogućiti korisnicima da uživaju u PlayStation kvalitetu igranja na njihovim Android mobilnim uređajima. Sony planira da otvori i PlayStation Store, putem kojeg će korisnici moći jednostavno da preuzimaju sadržaj", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Kao NGP konzola, i PlayStaion Suite će biti dostupan krajem godine.

Iako su mnogi očekivali, nije bilo reči o uređaju PlayStation Phone, o kom se već neko vreme spekuliše u medijima, a koji bi svoje zvanično predstavljanje mogao imati sledećeg meseca.

16. sij 2011.

Kingdom Hearts: Birth by Sleep - PSP igra




Sony 27. januara predstavlja novu PSP konzolu!


Moćna kao i PlayStation 3, nova PSP2 konzola imaće ekran visoke rezolucije (HD), a puštanje u prodaju očekuje se krajem godine.


Sony će 27. januara 2011. u Japanu predstaviti novu igračku konzolu PSP2 (PlayStation Portable), objavio je britanski tručni časopis MCV.

Moćna kao i PlayStation 3, ova prenosiva konzola imaće ekran visoke rezolucije (HD), a puštanje u prodaju očekuje se krajem godine.

Predstavljanje konzole PSP2 moglo bi da se poklopi sa predstavljanjem i drugog uređaja za igranje igrica Xperia Play koje bi trebalo da bude u februaru na najvećem evropskom skupu posvećenom mobilnoj telefoniji - MWC (Mobile World Congress) koji se održava u Barseloni, preneli su francuski elektronski mediji.

Radi se uređaju kompanije Sony realizovanom preko zajedničke filijale sa Ericssonom - Sony Ericsson - koji će se verovatno na svetskom tržištu naći u aprilu. 
Izvor: Mondo