9. ožu 2011.

Hakovanje PSP konzole na 5.03 GEN-C

NAPOMENA: Ovaj hack je samo za PSP-3000 i PSP-2000 sa TA-088v3 pločom, ako im je firmware verzije 5.03 ili ispod!!!

Ako imate bilo koji oficijelni firmware ispod 5.03 skinite ovaj fajl i ažurirajte firmware vaše PSP konzole.

  1. Skinite ovaj fajl;
  2. Ako ste ažurirali vaš firmware na 5.03 i skinuli ChickHEN krenimo sa hakovanjem. Kopirajte h.bin fajl iz ChickHENR2 foldera u root folder vaše memorijske kartice;
  3. Kopirajte ChickHEN folder u PSP/PHOTO na vašoj memorijskoj kartici.
  4. Izađite iz USB moda na vašoj PSP konzoli i izvucite USB kabal;
  5. I u Photo sekciju na vašoj PSP konzoli i otvorite ChickHEN folder, tad će zelena LED dioda krenuti da trepće i PSP će se restartovati. Proverite da li je aktiviran ChickHEN ako što će te otići u System Settings -> System Informations, i ako pod System Software piše 5.03 ChickHEN", onda ste uspeli. Nekad ChickHEN ne uspe iz prve da se aktivira, pokušavajte sa skrolovanjem slika nekoliko puta pa kad se restartuje PSP proverite da li je aktiviranje uspelo, ako nije onda pokušavajte sve dok ne uspe. Da bi ChickHEN uspeo morate imati Originalnu temu na PSPu, nesmete imati nijednu drugu sliku u PHOTO folderu, osim onih .tiff slika koje ste malopre prebacili, USB kabal nesme biti priključen i UMD drajv mora biti prazan (nesme UMD disk biti ubačen);
  6. Ako ste uspeli sa aktiviranjem ChickHEN-a, idite u igre i pokrenite 5.50 GEN-C Updater;
  7. Pritisnite X da biste flešovali vaš PSP na 5.03 GEN-C. Sačekajte da instaler flešuje vašu PSP konzolu na 5.03 GEN-C verziju i posle kad vam traži da pritisnete taster X vi to učinite, tad će se PSP restartovati.
  8. Kad se ponovo uključi u System Settings -> System Informations, i ako pod System Software piše 5.0 GEN-C onda ste uspeli! Čestitam!
Moram samo napomenuti da ovaj hack je ustvari poluhack. To je zbog toga što on nije stalan, jer ako ikada isključite vašu PSP konzolu ili ako vam se nekad krešira tokom igranja moraćete ponovo hakovati vaš PSP, tako da uvek držite ove fajlove prebačene na vaš PSP da bi uvek mogli da ga hakujete.
Takođe jedno od rešenja je da kada završite sa igranjem ne gasite vaš PSP, nego ga stavite u Sleep mod, tada hack neće biti izbrisan sa vašeg sistema.

Nema komentara:

Objavi komentar