17. velj 2011.

PSP Srbija projekat - Potpuno preveden XMB na srpskom jeziku na vašem PSP-u!

Jedan od autora sajta PSP Srbija, Necrofenser, je krenuo u jedan, može se reći ozbiljan projekat. XMB sadrži 5047 linija stringa, i oni će svi biti prevedeni za najmanje 7 dana.

Reč autora:
"Rešio sam da prevedem XMB (ako neko ne zna, to je Xmedia Cross Bar, tj softverski interfejs PSP-a). To će biti verovatno težak proces, ali nadam se da ću uspeti u tome i veoma doprineti domaćim korisnicima, koji nisu bog zna šta spretni sa engleskim jezikom. E sad, kako sam došao na ideju da uradim XMB interfejs na srpskom jeziku. Draan, jedan od programera PSP Homebrew scene je napravio odličan program pod imenom Localizer, preko njega je moguće prevesti čitav XMB. Naravno možda se to čini lakim poslom, ali zaista ima mnogo da se radi i nadam se da ću uspeti prevesti sve to za najmanje 7 dana. Kada završim sa prevodom i kompajliranjem sve potrebne fajlove ću postaviti ovde i objasniću kako da primenite prevod."

Broj komentara: 6:

  1. Super vest! Samo mala gramatička napomema, vidim na ovom screenshotu... u liniji 276 treba da piše odvojeno "Ne možete", u liniji 289 takođe. S nestrpljenjem čekamo prevod!

    OdgovoriIzbriši
  2. Znam da će biti gramatičkih grešaka, pa ću prvo da ga testiram na svom PSP-u, da bi uvideo sve greške, ili još bolje, da postavim fajl za prevod na internet, pa da svako ko nađe grešku ispravi je i nakon nekog vremena da izbacim novu verziju sa ispravljenim greškama

    OdgovoriIzbriši
  3. Kad ćeš da izbaciš taj prevod?

    OdgovoriIzbriši
  4. Ima puno posla oko prevođenja, tako da ako hoćeš da mi pomogneš, javi se na pitlord89@hotmail.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Da li je sada zavrseno? Dali mozes da postavis link?

    OdgovoriIzbriši
  6. pa gdje se to moze download-ovati

    OdgovoriIzbriši