9. ožu 2011.

Kako prepoznati TA-088v3 matičnu ploču na PSP-2000?

Izlazkom TA-088v3 matične ploče na modelu PSP-2000 označio je kraj trajnih custom firmware-a. Na ovoj matičnoj ploči instaliranje GEN-D3 i M33 hakova (firmware-a) je nemoguć. Na ovoj ploči radi samo GEN-C, TN i PRO firmware (hakovi). E sad je problem pri kupovini konzole to što ne znamo koji firmware on ima niti koju matičnu ploču ima.
To možemo saznati na 2 načina.

Možemo saznati preko ovog zaokruženog slova na kutiji koji se nalazi kao na ovoj slici, naravno ovo možete otkriti samo ako imate kutiju:

Ako su na njemu slova NP, A, B, C, D, E, F ili G to znači da vaš PSP nema TA-088v3 maričnu ploču i da se na njemu može instalirati 5.50 GEN-D3 CFW (naravno, ako mu firmware verzija nije preko 5.03). Ako na kutiji nađete slova koja su preko G (npr. H, I, J, K...) to znači da vaš PSP ima TA-088v3 maričnu ploču, da ga ne možete kompletno hakovati i imati stalan firmware i na njemu možete instalirati samo GEN-C, TN ili PRO firmware


Drugi način da otkrijete koju matičnu ploču imate je preko PSPident programa. Da bi njega aktivirali morate prvo aktivirati ChickHEN na vašem PSPu, pokrenuti PSPident i tu će vam biti ispisan model vaše PSP konzole i koju matičnu ploču on ima.

Nema komentara:

Objavi komentar