25. velj 2011.

iR Shell - Potpuno drugačiji interfejs i daljinski upravljač!


Danas ću vam predstaviti jedan veoma koristan i efikasan program pod nazivom iR Shell. Evo o čemu se radi. Na PSP konzoli su popularni takozvani Shellovi, koji potpuno menjaju izgled interfejsa vaše PSP konzole, kao što su npr. Windows XP, Vista, iR, Mac OS X i drugi shellovi.

Jedna od najboljih stvari na ovom hostu je to da te mogućnost Multitaskinga, tj. možete otvoriti više programa i igara u isto vreme! Takođe u ovaj shell je ugrađen i media plejer i eksplorer, tako da brzo možete otvarati i manipulisati folderima na vašoj memorijskoj kartici. Izgled iR Shella možete lako promeniti sa mnoštvom tema koje možete skinuti sa oficijelnog iR Shell sajta.

Ako ste srećni korisnik PSP-1000 konzole (kao ja! :D) onda vam je ovaj shell još više zanimljiviji! u iR Shellu imate mogućnost daljinskog upravljanja televizora, dvd plejera, klima uređaja i svih drugih električnih uređaja koje imaju daljinski! Ja sam čak otključavao i zaključavao auto pomoću mog PSP-a. Modeli 2000, 3000 i Go nemogu koristiti ovu mogućnost zbog toga što nemaju IR (infra red) na sebi, tako da je ova mogućnost dostupna samo na modelu 1000.

Upustvo za instalaciju iR Shella
  1. Skinite iR shell sa sledećih adresa u zavisnosti koji imate firmware (5.50 GEN D3 | 5.00 M33)
  2. Prebacite folder IRSHELL u root folder vaše memorijske kartice (ne u MP_ROOT folder)
  3. Ako koristite 5.50 GEN D-3 firmware, iz ekstraktovane arhive prebacite irshell2x3x folder (koji se nalazi u PSP/GAME folderu na vašem kompjuteru) u PSP/GAME folder na vašoj memorijskoj kartici; Ako koristite 5.00 M33 firmware, iz ekstraktovane arhive prebacite irshell2x3x folder (koji se nalazi u PSP/GAME folderu na vašem kompjuteru) u PSP/GAME folder na vašoj memorijskoj kartici i irshell150 i irshell150% (koji se nalazi u PSP/GAME150 folderu na vašem kompjuteru) u PSP/GAME folder na vašoj memorijskoj kartici (ako imate 1.50 kernel add-on instaliran, 99% su šanse da imate, a nećete pogrešiti i ako nemate)
  4. Nakon toga uđite u iR Shell (ili u neki drugi file explorer, npr. X-Plora), nađite i pokrenite ovaj plugin: ms0:/IRSHELL/PATCH/5.00/btcnfpatch.prx (samo ako koristite 5.50 GEN D-3)
  5. Ako želite možete pri pokretanju vašeg PSP-a automatski pokrenuti iR Shell bez ulazka u XMB (ovo ja lično ne koristim, jer više volim XMB interfejs), to možete postići ako prebacite irsautoboot.prx fajl u seplugins folder na memorijskoj kartici i u vsh.txt (ako nemate ovaj fajl kreirajte ga) dodate novu liniju sa sadržajem: ms0:/seplugins/irsautoboot.prx 1

Kako napraviti daljinski upravljač?

Uđite u iR Shell i izaberite opciju iR Remote View i dobićete ovaj ekran:

Pritisnite START i dobićete ovaj meni, sad pritisnite O za kreiranje novog daljinskog upravljača.

Upišite ime vašeg novog daljinskog upravljača (npr. model televizora ili nekog uređaja).

Sada ste ušli u Learning mode u kojem vaš PSP uči kontrole vašeg daljinskog upravljača.

Pritisnite dugme na PSPu koje hoćete da mapirate. Na vašem daljinskom držite pritisnuto neko dugme i usmerite senzor daljinskog na IR port vaše PSP konzole (NAPOMENA: Samo PSP-1000 ima Infra Red (IR) port). Možete mapirati svako dugme na vašem PSP-u i koristiti L i R koji se koriste kako combo dugmadi, npr možete mapirati X, R+X, i L+X. Nakon nekoliko sekundi PSP bi trebao da prepozna dugme pritisnuto na daljinskom, ali ako ga ne prepozna pokušate da promenite frekfenciju komunikacije PSPa sa daljinskim, to ćete uraditi tako što ćete držeći R pritisnuti START, najuobičajene frekfencije su 36, 40, 44, i 56 kHz.

Ako ste završili sa mapiranjem dugmadi, pritisnite SELECT. I vratićete se u izbornik daljinskih upravljača. Izaberite daljinski koji hoćete koristiti i pritisnite X.


Infra Red port je ovaj označeni deo:



Nema komentara:

Objavi komentar